4.1.08

Savjet iskusnog pankera.

Od novogodišnjeg programa postoji samo još par glupljih i gorih stvari.
Repriza novogodišnjeg programa.
Napast koja vreba na svim programima.
Razlog zbog kojeg ljudi prekrše sve novogodišnje zavjete da neće više lokat duvat gutat. Reprize koje bacaju u očaj a nema se više para za pobjeć iz kuće.
Zato je St Binarius i njegov nadređeni gosn Bog izmislio mamurluk. Onaj teški trodnevni zbog kojeg ne izlazite iz kreveta i zbog kojeg molite sve oko sebe da hodaju polako i da ne ljuljaju brod. Gora stvar od repriza novogodišnjeg programa je samo kad vam posle derneka ostane 3 šlepera suđa i 8 izgorenih tepsija u kojima se napijao šaran i pekla glavuša. Onda vam treba deterdžent za tanker da sve to operete. No ja sam jednom patentirao masovno pranje suđa.
Bio sam dobro pijan negdje u nekoj gajbi u Zagrebu. Bila fešta i brdo onog suđa za ludnice kojeg možeš da šutaš a nemožeš da polomiš. Kojeg možeš lupat u glavu satima a jedino što dobiješ je čvoruga. Pomenuto suđe je nevjerovatno praktično za samce koji su skloni primanju raznih budala u svoj stan te opijanju s istim.
Pomenuta procedura pranja suđa ide otprilike ovako
Uzeti svježu metlu i istresti ostatke klope u veću vreću za smeće. Nakon toga elegantnim pokretima šutati tanjire do kupatila  te se tako šutanjem tanjira dokotrljate do kupaonice i degažirate sve tanjire zajedno u kadu.
Onda izvadite tajni adut koj se zove deterdžent za tankere. naljuštite malo istog u kadu pošutate i ostalo suđe u istu s tim što izbjegavate šutanje viljuški i noževa (osim ako naravno niste panker pa imate martinke s kuglom ).  Procedura pranja je jednostavna suđe se pere tušem i trlja velikom spužvom (najpogodnija je ona za kupanje) onda se vrši ispiranje tušem a može se pristaviti tuš da sam ispira suđe dok vi odete da na pr gledate gustava.
kad je ispiranje završeno možete ostaviti grijalicu upaljenu još koj sat da se suđe osuši što vas naravno riješava ribanja krpom i ostalih pipavih gluposti.
Nakon toga se svo pomenuto suđe pretovari u lavor i istrese u orman za suđe. Cijela procedura traje samo 15 minuta.
Napomena krajnje je poželjno odma prilikom preuzimanja odgovornosti za suđe poluparti sav porculanski servis bilo da je od bake prabake i slično. posebnu pažnju posvetiti onim kićastim tanjirima iz 60 prošlog vijeka koji imaju onnu pedersku zlatnu ćizu po obrubu. te je poželjno razbiti sa posebnim uštom jer razbijanje takvog dizajnerskog odrona donosi sreću i prosperitet duže vrijeme. Suđe za ludnicu se može nabaviti u radnjama za rodaju opreme za ludake uglavnom .  Ukoliko imate sreću da povremeno posjećujete pomenutu ludaru možete skupiti ljepu kolekciju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Najbolje od najboljeg