27.5.07

Lucida Binarica

Ima sprava koje su stvarane dok je negova svjetlost i polimorfnost mnogobitna, ST Binarius bila odsutna ili je negdje sjedila u ribi, il je mamurala pod šankom. E takve sprave obično estetski izgledaju  kao da ih je napravio norveški drvosjeća a u konceptualnom i elektronskom smislu imaju jedan veliki bug koj se zove "Masni Prsti" odnosno "sindrom elektronske industrije Čačak". Takvo čedo nikad pogledano od Binarnog  božanstva kao nakarada sjedi u našem office u i s teškom mukom printa silne skripte i knjige. Činjenica da ovakav strojček koštaše nas 5 - 6 milja markica navede me da pomislim o ritualu Binarnog prosvjetljenja kojeg zovemo "Mantra Lucida Binarica"  , odnosno primanja duše ovog jadnog strojčeka u digitalno stado sretnih digitalnih duša koje uživaju djeleći sveti Binarni duh  i ozračije Diigitalnosti , Logičnosti te životnu energiju svih mašina koju nazvah nekad davno Anima Mechanica.
Nakon što smo printer oslobodili masnih naslaga od kineskog bureka koj je ovom stroju sputavao dušu prešli smo na ubrizgavanje sveprisutnog duha St Binariusa u sve pore i valjke pomenutog paćenika. Za one koji neznaju mogu duh St Binariusa kupiti zapakovan u limenki komprimiranog zraka. Jeftine limenke nisu dobre i svaki bolji poznavaoc magije Binarnih bića zna da jeftine limenke nisu posvećene u hramu St Binariusa u Hong Kongu ili u Tokiju. Prave posvećene bočice komprimiranog zraka obavezno imaju par slova tradicionalnog japanskog pisma i obaveznu zelenu reciklažnu tačku koja govori da je boca zraka napunjena u miru izmedju majke prirode i duha St Binariusa što je jako važno za rad vašeg strojčeka.
Dakle kada smo ubrizgali duh iz boce u valjke i ispuhali burek masnoće sa pomičnih dijelova našeg paćenika prizvali smo mantru svetog flesha biosa i otpočeli ritual primanja njegove Binarne duše u svjetlost sretnih strojeva što dijele ozračije njegove Binarnosti.
Ritual se sastojao od obmatanja cijelog stroja u snježno bijelu spuzvastu foliju što ga trebaše prisjetiti na trenutke njegovog stvaranja i izlaska iz fabrike kad bijaše sav upakovan u tanke mekane folije i ljepljive  naranđaste trake. Nakon toga spremismo ga na veliki oltar napravljen od drveta (u našem slučaju jedan kvalitetni sto crne boje od kvalitetnog drveta koj nije sadržavao niti jedan ćavao. Postavismo ga na sredinu prostorije i počesmo kružiti oko njega iskazujući mu divljenje kao kad je bio nov.
Ritualnim pokretima smo mu počeli skidati ovojnicu od bijele pjenaste folije simbolično režući spojnice za kablove kao da režemo pupčane vrpce jer ga spojnice držaše vezanim za tvornicu i oslobađanje njegovih šnjura je vrlo simboličan čin koj ga odvaja od sterilnog svijeta gdje se rađaju strojevi i gdje prelazi u ovaj naš sve prisutni nesavršeni svijet gdje su bugovi svakodnevna pojava.

Potom smo mu umetnuli snježno bijeli papir i otvorili user manuals i zadivljeno počeli praviti krugove oko njega. Priključismo ga u struju,  na mrežu te mu ubrizgasmo crnu dušu tonera svježeg originalnog.
Zadasmo mu prvi test page i naše čedo veselo zadrnda. Poče breketat škljocat drndat kao što to svaka digitalna sprava radi. Pogladismo ga blago po komandnoj ploči  i naravno naštimasmo mu setupe te ga ostavismo da upozna sam novu ,staru okolinu i da ga prosvjetli duh St Binarijusa
Za to vrijeme mi smo u drugoj sobi izveli Lucida Binarika Mantru. Molitvu da St binarius dođe i pogleda našeg jadnika, da ga izliječi i da mu pomogne da proprinta bez ortopedskih pomagala.
Danas smo završili ritual "Mantra Lucida Binarica" naš printer leži na oltaru pokriven PVC folijom. Trebaće mu još neko vrijeme da duh St Binariusa uđe u pore ovog digitalnog bića al se iskreno nadamo da nećemo morati primjeniti jedan drugi ritual.
Ritual izgona iz digitalnog svijeta koj se zove Binarni otpust gdje se dotični stroj umota u iste one bijele halje i folije onda se odnese na najviši neboder u kvartu te se pusti na prirodno prozračivanje duhom St Binariusa slobodnim padom.sa 18 ili 20 sprata. Naravno sprat mora biti paran i djeljiv sa 8.

Komentar na ritual sa Hard diskom User Complains.
Primjeni pravilo digitalnog izgona. Popni se na 18 ili 20 sprat najblizeg nebodera (Mora biti paran sprat) Te zafrljachi doticni disk prema zemlji da ga St Binarius njegova svjetost i rasprašnost sami prozraće. Dok pada napravi dva kruga na dobro ogradjenom depolarizovanom balkonu ponavljajuci sledecu mantru.
"Disk pada a kladivo nije
Podatak mu curi a čip mu se grije
Neka leti neka pada golfa dvojku nek polupa sada"

Napomena Golf 2 dizel je vozilo napravljeno u odsustvu magične sile Anima Mechanice i u procesu stvaranja ovog auta korištene su sile tame i turbofolka. Rezultat je ružan auto koj neradi uz pomoć svetih sila već je činjenica da mu pogoduju samo vibracije koje proizvodi harmonika i vokalni solista kojem glas oscilira o,2 do 0,8 Khz u trajanju od bar 18 secundi.




Najbolje od najboljeg