9.4.06

St Binarijus ili poplava svetaca

Opasno mi je dopi.... da svaki put kad naletim na bug gresku crknut kabl ili kinesko smeće moram skinut poneki od onih šarafa što nebo drže te mu pomenut familiju. Onda jednom vrijedno zakopah u starinske ideološke ćitabe pa one religijske pa razne druge te nadjoh da svako zanimanje ima svoje ima neko svoje božanstvo.


Tako pomorci imaju Svetog Nikolu ( valjda, ovako anrhično ćeljade poputmene nije baš upućeno u duhvnu hijerarhiju) isto tako pretpostavljam da i vodoinstalateri imaju Svetog Bernulisa, Doktroi opet imaju nekog trećeg. Samo workoholičarska stoka IT industrije nije imala vremena da izmisli ili da joj se ukaže jedno.

E pa meni se ukazalo

St Binarius. Uzvišeno biće koje me je zamolilo da pokrenem ovaj blog obećalo mi veliku slavu (mada ja nisam nešto gotivan za celebrity) te sigurnu egzisetenciju u IT industriji dokle god ova ne postane nešto drugo.: Dakle dame i gospodo obznanjujem da od nedavno (nećemo navoditi datum da bi se izbjegli problemi sa rodjendanima poput onog Jesuss a the pall, pa da se svadjaju kojuje heftu a koju nije dan kad se festa njegov rodjendan ), naša skromna informatička grupacija dobila svoje božanstvo. Njegovo ime je St Binarius. Riječ je o dualističkom i potpuno opaljenom biću koje živi u višim sferama flip flop integralnih krugova i koje nema svoje opredeljenje prema dobru ili zlu. Božanstvo kao tako je potpuno fleksibilno na sve poroke koje upražnjavate i fakat vasneće peglati sa boravkom u vjerskim institucijama te sa zahtjevima da imate gomilu djece i da vam ona budu binarna. St Binarius je uvjek spreman da pomogne kad god naletite na neku glup i ne riješiv problem u vašoj krajnje nepotrebnoj struci i od vas samo traži ritual žrtvovanja bespotrebnih podataka pohranjenih na flopy diskete ili prastare hard diskove. način rituala žrtvovanja je potpuno nebitan jer je smisao rituala dati binarnim strojevima mogućnost da zaboravljaju. Biće vam zahvalni za svaki obrisani podatak a St Binarius će uslišiti vaše molitve da vam prorade mrežni kablovi koje ste postavilipored prigušnica za neonke i slične skoro krajnje nemoguće i nezamislive želje.

Opis St Binariusa

U koliko trošite pretjerane količine kofeinskih napitaka pogotovo ruskog crnog čaja možda vam se kao jedna od prikaza ukaže i njegova binarnost St Binarijus. Kao spodoba vjerovatno vas neće impresionirati jer izgleda sasvim prosječno za jednu tako uzvišenu kreaturu. Ako je neko nekad čitao Alana Edgara Poa i priču duh sveg čudnog samo da se razmjemo St Binarijus nije ni nalik pomenutom. No ajmo sad malo u detalje kako ga prepoznati. Kao prvo St Binarijus je dok je bitisao u ovozemaljskim sferama bio jedna nezgrapna čupava kreatura. Imao je nos pomalo spljošten bog piljenja u ekran sa i na nosu mu se može raspoznati slovo g koje se otisnulo na svetoj pljosnatosti nosa u trenucima kada je ovaj spavao na tastaturi. Zbog problema sa sinhronizacijom ruka oko glava miš i dugme escape nije bio u mogućnosti da nabode drugo slovo osim slova G na tastaturi. Kako su tastature bile nekvalitetne štampa na slovima je popustila pod zubom vremena i pritiskom nosa te se dotično slovo preslikalo na nosnu pljosnjatost njegove svetosti Binariusa.
Sada su kasni sati idem da ispečem jedan flopz disk u tavi namjenjenoj za žrtvovanje flopz disketa u slavu St Binariusa pa ću vam se javiti nadam se uskoro sa novim objavama njegove St Binarnosti.

St Binarius VS Inteligentno riješenje iz Šwedske

Prije nego što se ukazalo njegovo binarno dugmetasto božanstvo St Binarijus riješavanje zamršenih problema info industrije je moglo da se obavi samo na dva načina Inteligentnim riješenjem iz šwedske (čitaj macolom od cca 50 kg ) ili upornim rasplitanjem zamršenih varijabli funkcija i slično no i ovaj drugi sistem je ponekad sadržavao inteligentno riješenje iz Šwedske samo što ga drugim riječima zovemo "Format C " Nakon pojave njegove uzvišene digitalnosti došlo je do novih riješenja. Neka ću ukratko opisati na ovom blogu a ostala možete otkriti sami.

Situacija 1 sve radi a ništa neradi.
Riješenje : U ravnomjernom razmaku rasporediti flopz diskete ili u koliko je problem većeg obima uzeti starije hard diskove poredati ih u ravnomjernom razmaku oko waše uredske stolice i to u Raid formaciji 3 ili 5 ili 7 te naravno 8 ili čak 10 diskova. Kleknuti na stolicu i smanuto se vrtiti na istoj 7 krugova (za svaki disk po jedan krug ) u pravcu kazaljke na satu zatim u obrnutom pravcu isto toliki broj krugova. Uzeti omanji čekić i kada se uredska vrtoljot stolica zaustavi opaliti čekićem disk koj se nalazi ispred vas. Ritual ponavljati do dolaska prvog nadređenog iz vaše firme koj će vas sigurno upitati šta radite. Onda će te mu opisati ritual mantranja i riješavanja problema metabinarnim putem, prizivajući St Binarijusa da pomogne u riješavanju vašeg problema.

Postoje dva moguća riješenja koja vam se mogu dogoditi.
Prvo je da vas vaš direktor ili supervizor nadredjena osoba počne smatrati prolupalom ovčicom developerskog stada te ce vas uputi na odmor od barem 15 dana te eventualne pretrage u nekoj mentalnoj ustanovi što je prilično sretno riješenje Dobicete brdo legalne droge pjev pticica i gumeni sobicak u kojem ce te moci da grickate zidove bez bojazni da ćete oštetiti waše prednje frontalne kljovice.

Varijanta broj 2 je da wam direktor instant ruči otkaz. Ovo je naj sretnije riješenje jer od uštedjene love možete zakupiti omanju parcelu i početi sa uzgojem kupusa. Možete se baviti i uzgojem leptira kupusara pa da udarite reket onima sto gaje kupus tako sto ce te leptirove izdresirati da na komandu "AMM " napadnu komsijski kupus u krdu po 22 u formaciji srp i cekic

U narednim textovima biće još opisa kako se koristi St Binarijus za riješavanje raznih logičkih nelogičkih i drugih zavrzlama.

Najbolje od najboljeg