2.8.07

Pospana trešnja i klempavi maslačak

St Binarius je danas pio kafu sa gavranom Perom. St Binarius je bio nekako bez jednica i cijeli dan mu je bio praćen lošim subnet maskama i binarno je bio što bi naš narod rekao u k... .
Gavran Pero je omastio imaginarni brk argeta paštetom koju neko danas nije završio.  Gavran Pero paštetu obično pojede tako što klepi koj komad hljeba glupim golubovima i onda fino socrealistički omaže paštetu istim. Nakon takvog obroka sedeli su na žmirkavom suncu njih dva u istom dvorištu jedan na grani a drugi na prozoru obližnje zgrade.
Binarius je pričao Peri kako su danas bakterije iz AB kulture bile krajnje neposlušne. Kako su skakale divljale. Cijeli dan su podrigivale nepristojno. a Pero je Binariusu ispričao piču o pospanoj trešnji i klempavom maslačku. i priča bi nekako ovako:

U jednom vrtu živjela je jedna trešnja malo pospana jer je komšija u kući pored autolimar i stalno drnda s fleksericom. Ispod pospane trešnje je rastao klempavi maslačak. Silno je odljepio na trešnju i odlučio je da ju osvoji. Tri dana je komponovao i vježbao pjesmicu ljubavnu uigravao scenski nastup mahao ušima i na kraju odlučio hrabro da joj izjavi ljubav.
Počeo je sa pjesmom hrabro i samouvjereno, iz sveg glasa . Pjesma je bila patetična i tugaljiva kakve samo maslačkovi mogu napisat a možete zamislit kakva je ova bila kad je naš maslačak još tome pride bio i klempav. Pjevao je tako maslačak iz sveg glasa skoro 4 dana došla subota a pospana trešnja samo zijeva i ne kuži maslačka kako je klempav. Maslačak takođe nije skontao da to što on pjeva samo on i čuje jer je klempav a da to do trešnje ne dopire. Maslačak pade u depresiju poče da dodaje sve tužnije i tegobije rime u svoju pjesmu .
Poče to da zvuči ko neka narodna, skoro je imao i cijeli CD spreman da ga izda kod hayat records a, gospoja pospana trešnja je cijelo vrijeme samo zijevala napola gluva od autolimarske radnje. Klempavi maslačak je bio krajnje očajan mislio je da je trešnjino zijevanje izraz nezainteresovanosti i ignorancije. Znaju te stare dame trešnje jako da se ufuraju. Klempavi maslačak je sjedio tako dešperatan i promukao. uši su mu se crvenile od silnog naprezanja a pahulje su mu bile u mokre od suza a možda i rose.  onda je došao na scenu naš gosn Pero. Pero je klepio sa gospoje pospane dvije trešnje i donio ih klempavom maslačku. kad je maslačak vidio trešnje potpuno je odljepio i sav se rasturio po cijelom dvoristu. nekoliko dana kasnije livada je bila puna novih klempavih maslačaka koji su na svakom uhu imali po jednu trešnju.

St Binarius je saslušao cijelu priču pomno je prateći i na kraju zaključio kako bi i on volio da se rasturi ko klempavi maslačak.

Najbolje od najboljeg