3.2.08

Demokratija Know How

Iako nisam nesto previše aktivan demonstrant zadnjih par dana nastojaču da doprinesem što kvalitetnijem načinu reanimacije demokratije. Jest dobro ste pročitali ne demokracije jer ne želim da mi se reanimira i pokojni Tuđman.  E sad pošto sam i ja nešto naučio od mlađeg burazera koj je glavom i bradom te svojim okicama lično šmrko suzavac kad su Beograđani išli da smjene debelo krme, pokušaću ovdje da vam prenesem po koj pametan savijet njega iskusnog demonstranta.
Pa pod prvo al ne i zadnje.
U pozadini protesta treba da stoji neka inteligencija. ja se sjećam protesta u Rumuniji kad su srušili Čaušeskua. Iza svih protestanata stajala je jaka avangardna intelektualna elita. Pisci profesori, novinari.
Razlog protesta treba bit tačno definisana lista REALNIH zahtjeva.
Protesti trebaju da postanu drugi posao, dakle ideš na posao ako ga imaš naravno od 9 do 5 a od 5 pa nadalje pištu u rukice i galama. Dosta liči na Rave party samo se pije vishe loze.
Drotove netreba provocirati već ih ubijediti da su okrenuti na pogrešnu stranu i da oni koje bi trebali da hapse nisu tu već njima iza leđa.
Premijera SS treba naučiti da se nekaže detreficirani nego decertificirani policajci.
Parole se trebaju pisati ARIAL Fontom da se lako mogu pročitati na TV u.
Treba se dobro obući spremiti barem 5 pokvarenih jaja i što glasnije pišće. U tešku artiljeriju spadaju trube sa komprimiranim zrakom zatim lonci poklopci, ili trube na pumpanje ) ja imam jednu takvu trubu usmjerenog dejstva trocjevku)
Poželjno je zbavit barem jednu pljosku loze a za uporniju parlamentarnu gamad (ala naši kantonalci) je bolje imat dvije jer će protesti vjerovatno potrajati.
Obavezno ljudima koje sretneš uručiti pozivnice za demonstracije uz par natuknica da će bit dobre trave lože šljive ili barem suhog mesa ukoso. (u Beogradu su ih vabili sa švarglom)
Posle demonstracija evocirati uspomene na proteste u polu proširenom krugu demonstranata gdje obavezno ima bar 20 posto onih koji nisu bili na istim. Na taj način se demonstracije šire,
Odbrane od pendreka nema al više slojeva odjeće mogu sačuvat bubrege.
Odbrana od suzavca je naravno mokra krpa ili ako ste baš srećković pa imate gus musku iz proteklog rata. U slučaju da nemate možete iskoristit mokru krpu i naočare za plivanje.
Poželjno je imati logistiku koja nije politički indoktrinirana.
Poželjno je imat i mamu koja će isprogramirati wesh mashinu da vas opere kad se vratite kući umazani smrdljivim jajima (neispaljena municija koja je ostala u džepu kad je murija krenula u napad)

Ako ste dobro prostudirali ova pravila dalje Vam samo želim što veći uspjeh i da se uskoro vidimo na prvoj liniji pištaljki.
Subota 23.02.2008

Najbolje od najboljeg