15.1.07

Kriza 30 tih

Kriza 30 ih je navlakuša za glupane i štrebere kojima ni 20 nisu bile vrijedne čemu. U stvari većina glupana kojima 30 dodju kao kriza su oni koji su htjeli sa 20 da stave sve na svoje mjesto. Rezultat je situacija da imaju stan kuću popola sa starcima, ženu koja je pustila brkove auto kojem se auspuh vuče po cesti i ubja promaja jer zadnji leptri prozor nije projektno završen pa dotični nema predviđenu bravu za zaključavanje. Onda se uglavnom nemaštoviti štreberi okrenu raznim drugim zanimacijama počnu da pjevaju u horu, žene se počnu furat na jogu al je praktikuju na veš mašini nafuravajući se da su opuštene a za pravo opuštanje im treba 20 marki da se upišu, plus triko za jogu, a dobro bi došao i par JBL zvučnika sa reklame koji vode pravo u nirvanu. drito. Neki pak upadnu u druge zamke počnu lokat po kafanama razbijat se spidom da bi stigli svijet koj je uvjek bio brz. Vremenom postanu redovni inventar polu urbanih kafana po gradu u kojima vas niko nepegla al isto tako niko i ne konta kad pričate o binarnim božanstvima.
NIsam neko veliki guru mada smatram da svašta znam. Imam triesipo i mnogo sam toga skontao u zivotu. Naucio sam kroz svoje prokletstvo da nije najgore ako te niko nevoli nego ako nemožeš nikog da zavoliš. Ova mi je misao velika trebao bi je napisati jako velikim slovima koja čak nemogu ni da stanu na ovaj blog al svako kroz svoju žrtvu to treba sam da skonta. Čuvajte se toga da nepostanete glupe sante pa da va emocionalni pingvini hodaju po glavi i seru.
Prije tridesetih spakujte neke svoje davne želje i maštu u tegle . Tako sam ja uradio još nekad davno prije skoro 15 - 20 godina. Može vam se desiti u 30 da vam ponestane mašte. Život bez mašte je mnogo dosadniji od španske sapunice kojom perete suđe. Španske sapunice služe kao lakumus papir za vašu vlastitu maštu. Ako ih nađete interesantnim onda vam je duhovni život stvarno u k....
Htio sam vam svima poklonit nešto ljepo i šareno i pametno za novu godinu za ovu 2007 da budete veseli da se dobro ismijete da vam se stmak odvali od šege (nasmijavati ljude je veliki dar kojem nije svako vičan, nisam ni ja al barem pokušavam.)
Kontao sam da vam uvalim neku mozgalicu, neku binarnu mantru kojom ćete svoj život uklopiti u savremenu binarnu matricu po kojoj sve ima smisao.
E baš neću. Od mene će te ovaj put dobiti nešto totalno drukčije. dobićete na poklon knjigu o tantričkom sexu. Naučićete svašta u njoj možda ne toliko o samom seksu nego o onome što propuštate ako vam je španska serija fun onda vam ovo stvarno treba.
Ostalo je na vama da u vašem pjevačkom društvu, poluurbanoj kafani, ili negdje u binarnim prostranstvima upoznate nekog za igranje. Za početak možete otići do kupatila i pogledati na Wesh Mashinu. možda waša žena stoji tamo zapetljana u pozu ikebane i mantra "Nabrlj sine ostavi taj plajstašon jebo ti on mater i idi da jedeš ".
Nemojte se puno zadavati da otpetljate svoju dragu iz poze ikebana nego popalite svijeće oko iste ugasite wesh mašinu, Nabrlja pošaljite kod komšije da kreči stan. složite pored svoje drage laptop i počnite s proučavanjem vašeg novog poklona.
a poklon

Poklon je otpao nasurfajte negdje na torrentima.

Najbolje od najboljeg