9.4.06

St Binarijus ili poplava svetaca

Opasno mi je dopi.... da svaki put kad naletim na bug gresku crknut kabl ili kinesko smeće moram skinut poneki od onih šarafa što nebo drže te mu pomenut familiju. Onda jednom vrijedno zakopah u starinske ideološke ćitabe pa one religijske pa razne druge te nadjoh da svako zanimanje ima svoje ima neko svoje božanstvo.


Tako pomorci imaju Svetog Nikolu ( valjda, ovako anrhično ćeljade poputmene nije baš upućeno u duhvnu hijerarhiju) isto tako pretpostavljam da i vodoinstalateri imaju Svetog Bernulisa, Doktroi opet imaju nekog trećeg. Samo workoholičarska stoka IT industrije nije imala vremena da izmisli ili da joj se ukaže jedno.

E pa meni se ukazalo

St Binarius. Uzvišeno biće koje me je zamolilo da pokrenem ovaj blog obećalo mi veliku slavu (mada ja nisam nešto gotivan za celebrity) te sigurnu egzisetenciju u IT industriji dokle god ova ne postane nešto drugo.: Dakle dame i gospodo obznanjujem da od nedavno (nećemo navoditi datum da bi se izbjegli problemi sa rodjendanima poput onog Jesuss a the pall, pa da se svadjaju kojuje heftu a koju nije dan kad se festa njegov rodjendan ), naša skromna informatička grupacija dobila svoje božanstvo. Njegovo ime je St Binarius. Riječ je o dualističkom i potpuno opaljenom biću koje živi u višim sferama flip flop integralnih krugova i koje nema svoje opredeljenje prema dobru ili zlu. Božanstvo kao tako je potpuno fleksibilno na sve poroke koje upražnjavate i fakat vasneće peglati sa boravkom u vjerskim institucijama te sa zahtjevima da imate gomilu djece i da vam ona budu binarna. St Binarius je uvjek spreman da pomogne kad god naletite na neku glup i ne riješiv problem u vašoj krajnje nepotrebnoj struci i od vas samo traži ritual žrtvovanja bespotrebnih podataka pohranjenih na flopy diskete ili prastare hard diskove. način rituala žrtvovanja je potpuno nebitan jer je smisao rituala dati binarnim strojevima mogućnost da zaboravljaju. Biće vam zahvalni za svaki obrisani podatak a St Binarius će uslišiti vaše molitve da vam prorade mrežni kablovi koje ste postavilipored prigušnica za neonke i slične skoro krajnje nemoguće i nezamislive želje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Najbolje od najboljeg