9.9.08

Ode Dino jbg

Nekad davno dok sam bio mlad i nadobudan ( a sad ko fol nisam ) slušao sam jedan interviju s Dinom na omladinskom.. I Dino je pričao o svojoj karijeri. bio je glavna faca po disko klubovima proslavio se ne toliko po svojoj muzici već po štimuingu i feštama koje je znao napravit. Nama alterima funky je bio preveseo al prema Dini je vazda postojao respekt. ne zbog muzike nego jer je bio prvi i vazda se volio dobro zajebavat. U tom razgovoru čovjek reče da je prvo išao u formalnu muzičku školu koja mu je vrlo brzo dopizdila te je još ko balavac skršio sve pare to je imao da bi otišao u London. Prao je suđe po klubovima i slušao scenu koje kod nas nije bilo. Edukacija na licu mjesta. Zatim se vratio i napravio pomak od par svjetlosnih godina na našoj maloj sceni gdje su još vladali čobanski bendovi i pastirski rok. Doveo je funk a sa njim i nevidjenu zajebanciju i štimng. U isto vrijeme se lupao svim i svačim i to toliko da mu ni kaciga s unutrašnje strane glave nebi pomogla.

I danas kad pročitah vijest o tome kako je Dino mrtav i beo te zatekoh gomilu stupidnih  komentara tipa drozi ne i slično i nek je odapeo narkoman.
I kontam ja sad nešto sa ovom svojom izblijedelom tintarom na morskom suncu.
Fakat je činjenica da se danas cijela estrada lupa svim i svačim. po folkotekama se troši ja mislim više spida i boba nego bilo gdje drugdje. pevaljke su nazujane ko da imaju mikser u guzici a bogami ni muzikantima nije loše. i kako onda da samo oni koji imaju za religiju rock and roll uvjek uspiju uz svo to razbijanje da naprave genijalne stvari kao što su Afrika ili Nebo ili Getho, a ove cajke i tralalajke ne uspjevaju da naprave ništa što ima text sa prosto proširenom rečenicom. Da ne spominjem već iscjeđeni muzički patern baziran na drndle drndle pijupijuu zvuukovima za koje nekad saznah da dolaze čak iz indije i to iz Bolivuda.
E pa Dino vako
Nek si se razbijao i trošio jer nebi bio takav lik da ga jebeš kad bi samo pio gusti sok i žvakao orbite da vječno mirišeš na kamilicu. Trebao si samo malo više love potrošit na krpanje jer jebiga i Richards je trošio hors pa je svake godine mjenjao cijelu krv no to je danas skupa zajebancija. Trebao si malo više ulagat u rezervne djelove.
I neka si bio ludak kakav već jesi jer si ljudima pokazivao da idalje mogu bit slobodni makar u svojim glavama u svoja 4 zida sa plafonom s kojeg otpada malter u supu a mravi odnose komad po komad poda.
Zato ti kažem hvala. Uživaj gore i uvedi malo ritma u oblake da im nebude dosadno. Neznam kakvo je gore pivo i dal ima žena.
Pozdravi nam Elvisa, Hasseta i Bruce lee a
mi ćemo se ovdje jebat sa silikonima i budalama. i redovno ti srat po grobu (kako to uvjek na balkanu biva)

Mahanje
St Binarius

Nema komentara:

Objavi komentar

Najbolje od najboljeg